Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag trodde inte det var sant, en björn här!?"

Här är den unika bilden på björnen som är ute och lufsar – i Pålsboda.
– Jag trodde inte det var sant. En björn här!? säger vittnet Karina Söderek Karlsson.

Annons
Här i Pålsboda intill reningsverket lufsade björnen i måndags.

Karina var ute och rastade hunden tillsammans med sin man Bertil vid halvnio-tiden igår kväll i höjd med reningsverket i Pålsboda, bara nån knapp kilometer från samhället. Plötsligt noterade de något lite längre bort på gärdet.

- Vi fick vi se nånting som rörde på sig. ”Vad är det där?” frågade vi varandra. Först trodde vi att det kanske rörde sig om ett vildsvin, men sen såg vi ju att det inte hade samma form och var betydligt mer lurvig, berättar hon.

Nej, något vildsvin var det inte. Utan istället en fullvuxen björn. När Karina och Bertil insåg att det rörde sig om en björn blev de lite chockade.

- Jag trodde inte att det var sant. En björn som är ute springer här!? Förstår om det hade varit uppe i Kilsbergen, men inte här.

Men Karina behöll lugnet och hann aldrig bli riktigt rädd berättar hon. Däremot var hon kvicktänkt. Snabbt  tog hon fram digitalkameran som hon hade med sig och knäppte en bild på björnen innan den försvann in i skogen.

- Tur att vi fick med den på bild. Annars hade vi aldrig trott på det själva. Det var ändå ganska häftigt att se ett sånt stort djur så pass nära. Det var lite overkligt.

Är du orolig över att den rör sig i trakterna nu?

- Nej, det är jag inte. Den har nog försvunnit ganska långt bort vid det här laget.

Under måndagsförmiddagen skickade länsstyrelsen ut en rovdjursexpert till platsen för att säkra spår efter björnen.

Mer läsning

Annons