Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jättehäftigt att springamot de bästa i världen"

Uttagen i landslaget. Nybliven senior. Efter ett framgångsrikt år väntar nya utmaningar för orienteringslöftet Lilian Forsgren.

Annons
Nu väntar seniortävlingar och landslaget för Lilian Forsgren.

Junior-VM-silver, tre JSM-guld och ett JSM-silver. Totalsegrare på Silva Juniorcup. Och framför allt – uttagen i landslagets utvecklingsgrupp. Med tanke på 2010 års framgångar var det inte så konstigt att Hallsbergs kommuns stipendium för årets idrottsutövare går till Lilian Forsgren.

– Det är jättekul att få uppskattning hemifrån. En glad överraskning, säger Lilian Forsgren om utmärkelsen.

Vad beror framgångarna på?

– Oj. Det har gått snabbare i löptempot. Jag har blivit snabbare rent allmänt. Jag har en bra grund tekniskt från OK Tisaren och orienteringsgymnasiet. Nu har jag hunnit ifatt med löpningen.

Lilians löpsteg har inte gått landslagsledningen förbi. På fredag åker hon till Lanzarote för ett första träningsläger i blågult.

Och den 20 januari väntar en samling med landslagets utvecklingsgrupp. Landslagsorienterarna är indelade i en utvecklingsgrupp och en elitgrupp.

– Tanken är att vi ska skolas in i seniorlandslaget. Det är en bra bit på vägen. Man får hjälp och möjligheter från landslagsledningen, berättar Lilian Forsgren.

I år blir 20-åriga Lilian dessutom senior. Men trots landslagsuttagningen och den nya tävlingsklassen ser hon med ro på vad som komma skall:

– Det blir ett prova på-år. Jag känner mig lugn, jag är inte jäktad över att få bra resultat. Det tar tid att etablera sig. Det är absolut svårare konkurrens så man får inte bli nedslagen om det inte går bra. Men det ska bli jättehäftigt att springa mot de bästa i världen.

Läs mer i måndagens NA.

Mer läsning

Annons