Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny tog brons i OS

Jenny Öster-Hall från Vretstorp var en av 7 500 deltagare när Special Olympics avgjordes i Aten i förra veckan. Hem kom den 13-åriga judotjejen med en bronsmedalj runt halsen.

Annons
Bronstjej. Jenny Öster-Hall från Vretstorp poserar stolt med sin bronsmedalj som hon tog vid Special Olympics i Aten. Bild: Privat

NA berättade i april att Jenny tagits ut att tävla för Sverige i Special Olympics, ett OS för idrottare med intellektuella funktionshinder.

Störst i världenEvenemanget är det största i hela idrottsvärlden 2011 sett till antalet deltagare . Och för Jenny blev det alltså medalj, trots att hon fick möta deltagare som var mer än dubbelt så gamla som hon själv.

– I Special Olympics delas klasserna in så att man får möta utövare som är ungefär lika bra som en själv, så det tas ingen hänsyn till ålder, säger Jennys fostermamma Yvonne Berger som var på plats i Aten.

I Jennys klass deltog fem tjejer och alla mötte alla. Hon vann två av sina fyra matcher och det resulterade i en bronsmedalj.

– Det var så fantastiskt starkt att se vår Jenny ta emot en medalj, säger Yvonne Berger.

Mäktig invigningJenny var förstås även med på invigningen, som hölls på fotbollslaget Panthinaikos stadion, med bland annat Stevie Wonder som en av artisterna.

– Tårarna bara sprutade när jag fick se henne gå in på stadion tillsammans med de andra svenskarna och göra high five med funktionärerna, säger Yvonne Berger.

Jenny Öster-Hall representerar till vardags Kumla Kraftsportklubb. Enligt Örebro läns handikappförbunds hemsida var hon den enda deltagaren från Örebro län i Special Olympics.

Mer läsning

Annons