Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julkonsert i Svennevad

Trots snö och kyla kom det mycket folk till Trivselkörens julkonsert i Svennevads kyrka. Det blev en stämningsfull afton med snön som föll utanför, sprakande marschaller och sången som lyfte mot höjden.

Annons

Kören började med att på avstånd sjunga Stilla natt för att sedan dra igång med en rad andra julsånger, bland annat Winter wonderland, Ett nyfött litet barn och Go tell it on the mountain med Kristina Algotsson som solist.

Kören hade också ett mycket uppskattat kompband med i år, Anders Ekstand. piano och gitarr, Pontus Engström på bas och Lasse Fhager på trummor och slagverk. Flera solister höjde konserten ytterligare.

Mycket allsång var det, publiken tog i och sjöng med hjärtat. Mot slutet av kvällen sjöngs Adams julsång O Helga natt tillsammans med komp, vilket gjorde den magisk.

– Ja det är mycket som kan sägas om denna kväll, det var kanonstämning. Prästen Kennet Wachenfelt benämnde oss som änglakör när han tackade på slutet, berättar körledaren Kristina Algotsson glad och stolt i ett pressmeddelande.

Änglakör eller inte, men kvällen kan summeras med två ord - glädje och värme, menar hon. Publiken reste sig mot slutet i bänkarna och ”hela kyrkan” sjöng Härlig är jorden.

– Jag tror alla gick därifrån med ett leende på läpparna, och då är allt vunnet, skriver körledaren.

Mer läsning

Annons