Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända musikalstjärnor äntrade isen

Kända musikaler var temat när 20-årsjubilerande SK Tranan bjöd på show i Sydnärkehallen i går. – Det är lika nervöst som att tävla men pressen är mindre, säger konståkaren Sanna Allansson.

Annons
Kända musikaler. Konståkare i alla åldrar visade upp sina program till låtar ur bland annat musikalerna Cats, Lejonkungen, Hairspray, Singin’ in the rain och Grease.Foto: Adam Söder

Hon är C-åkare och tävlar på första tävlingsnivån. På A-nivån, den näst högsta, har SK Tranan två åkare: Amanda Sköldqvist som är junior och senioren Jenny Bodin.

– Jag har åkt ett soloprogram och ska åka ett tillsammans med en kompis, berättade Sanna Allansson medan uppvisningen tog paus.

En som var med när klubben drog i gång för tjugo år sedan är Caroline Skogsdal.

– Jag fick en chock när jag hörde att det var 20-årsjubileum, är jag så gammal, tänkte jag!

Efter att ha bort på annat håll några år återvände hon i höstas till klubben, nu som tränare.

Klubbens åkare är i åldrarna 3 till 23. De flesta är tjejer.

– I skridskoskolan har vi några killar med de går ofta vidare till ishockeyn. På tävlingsnivå har vi bara tjejer, berättar Ann-Sofie Ahlm, ordförande i SK Tranan.

Tränaren Mona Bodin har varit med sedan starten.

– De är jättekul att följa dem från skridskoskolan till att bli nybörjaråkare, fortsättningsåkare och tävlingsåkare. Man lär känna dem väldigt väl. På ett mindre ställe som här blir stämningen väldigt god. De stora tar hand om de små.

Kända musikaler. Konståkare i alla åldrar visade upp sina program till låtar ur bland annat musikalerna Cats, Lejonkungen, Hairspray, Singin’ in the rain och Grease.Foto: Adam Söder
show. Vår- och höstavslutning brukar klubben bjuda på, jubileumsår är de lite större än vanligt.
Basket. Klubbens avancerade åkare åkte till High school musical.
Väldokumenterad show. Många mobilkameror var i luften när programmen avlöste varandra. Oscar Tannerstad hade kommit för att se flickvännen Amanda Sköldqvist åka.
Unga åkare. SK Tranan har åkare i åldrarna 3 till 23 år. Det här gänget var mycket entusiastiska över att snart få ge sig ut på isen för att visa upp vad de lärt sig.

Mer läsning

Annons