Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Bergöö Larsson kommer hem - på scen

På söndag spelas föreställningen ”Karin – hur skall jag klara mig utan dig?” på Folkets hus i Hallsberg. Det är en musikföreställning som bygger på brevväxlingen mellan konstnärerna Karin och Carl Larsson.

Annons
Skådespelaren Malin Sternbrink spelar Karin. Hon ackompanjeras av musikerna Tommy Wahlström på saxofon och Torbjörn Allard på gitarr.BILD: PER ERIKSSON

– Det är en kärleksberättelse som utgår från deras brevväxling. Det finns många brev sparade mellan dem, säger Ullabritt Pedersén, ordförande i föreningen Karin Bergöö Larssons vänner.

Citatet ”Hur skall jag klara mig utan dig” kommer från en rad som Carl Larsson skrev till Karin när han reste utomlands.

– Han skulle åka till Paris för att måla och fortsätta att utveckla sitt konstnärskap, berättar Ullabritt Öhman Pedersén.

Från flicka till vuxen

Skådespelaren Malin Sternbrink spelar Karin. Med i föreställningen är också Torbjörn Allard och Tommy Wahlström som spelar gitarr respektive saxofon.

– Karin gestaltas från det att hon var en liten flicka med flätor tills att hon är vuxen, berättar Ullabritt Öhman Pedersén.

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons