Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin vill att vi minns Förintelsen

I över tio år har Karin Ranieli genomfört en manifestation på Förintelsens minnesdag. - Jag tycker det är så viktigt att vi aldrig glömmer, säger hon. 

Annons
Minnesdag. I går var det Förintelsens minnesdag och precis som varje år sedan mer än tio år tillbaka genomförde Karin Ranieli en manifestation i Bergsparken i Hallsberg.

I två timmar på tisdagen, på Förintelsens minnesdag, stod Karin Ranieli i Bergsparken i Hallsberg. Bredvid sig har hon en skylt med texten "27 januari Förintelsens minnesdag- Aldrig mer". Röda rosor lyser upp i snön och flera gravljus är tända. 

- Jag står här varje år på minnesdagen oavsett väder. Fötterna är lite som isbitar, annars är det inga problem, berättar Karin. 

Hon minns inte exakt hur många år hon har genomfört sin tysta manifestation. Men det är i alla fall tio, tolv år. 

- Jag tycker det är så jätteviktigt att vi uppmärksammar den här dagen och inte glömmer Förintelsen. Det finns ju fortfarande antisemitism och främlingsfientlighet, säger hon. 

Snart kommer två gymnasietjejer, Natalie Karlsson och Jaira Rickard, och ställer några frågor. 

- Jag visste inte att det var minnesdagen i dag, medger Jaira men får en pratstund med Karin som berättar mer. 

- Det är så roligt när det kommer människor som är intresserade. Det är det som är meningen, att uppmärksamma dagen, säger Karin, och meddelar att hon tänker fortsätta med sin enkla demonstration varje år så länge hon orkar. 

Pratstund.  Natalie Karlsson och Jaira Rickard får en pratstund med Karin Ranieli.

Mer läsning

Annons