Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd-kritik mot skolplansförslag

Kunskap lyfter Hallsberg. Det är mottot i förslaget till ny barn- och utbildningsplan som nyligen varit ute på remiss. Kristdemokraterna är kritiska och menar att målen är orealistiska.

Annons

Bland flera mål i kultur- och utbildningsnämndens planförslag är det högst satta att eleverna i kommunen ska ha det högsta genomsnittliga meritvärdet i landet. Bland andra punkter kan nämnas studie- och yrkesvägledningen som nämnden vill ge en ökad tyngd och knyta närmare näringsliv och offentlig sektor.

Kvalitetsarbetet i alla enheter ska förbättras och redovisas årligen.

Kristdemokraterna är kritiska på flera punkter i sitt remissvar och anser att planen är för tunn och ogenomarbetad. De saknar bland annat formuleringar om kost, fysisk aktivitet, miljöfrågor och entreprenörskap.

– Dels är planen alldeles för korthuggen och skissartad. Det andra, och det är kanske det viktigaste, är att den är orealistisk. Man sätter upp mål som alla kommer att misslyckas med. I från det bottenläge som vi befinner oss i ... Man skjuter för högt, säger Tomas Hagenfors (KD), andra vice ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

Hagenfors säger att det är bra med ambitioner, men han och partiet är rädda för att målen riskerar att bli löjeväckande och döms ut på förhand.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons