Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD vill ha svar om samverkan

Artikel 0 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Tomas Hagenfors (KD) vill i en ny interpellation ha svar på vem i Hallsberg som ansvarar för samspelet mellan det offentliga och civila samhället. Detta efter att Hallsberg låtit bli att svara på ett remissutskick från landstinget om utveckling på området.

Annons

Tomas Hagenfors vurmar för alla ideellt arbetande människor, och att deras engagemang ska tas tillvara på bästa sätt. Förutom sitt uppdrag som lokalpolitiker i Hallsberg sitter han med i Örebro läns landstings nämnd för tillväxt, kultur och bildning, som i flera års tid arbetat med dessa frågor. Nu finns ett förslag utsänt på remiss, där samtliga andra kommuner i Sydnärke och även Örebro, Karlskoga, Degerfors och Lindesberg lämnat positiva svar. Men Hallsbergs kommun har inte svarat.

– Jag är besviken och vill via min interpellation att saken tas upp till diskussion, säger Tomas Hagenfors.

I interpellationen nämns att Örebro läns befolkning varje år lägger ner tid motsvarande över 10 000 årsarbeten på frivilligt arbete, som kan ge potential för tillväxt och sysselsättning.

Tomas Hagenfors vill nu ha svar på om ks-ordförande i Hallsberg tycker det är viktigt med samspel mellan det offentliga och det civila samhället, var ansvaret för de frågorna i sånt fall ligger, hur långt arbetet nått hittills, och varför inget remisssvar lämnades av Hallsbergs kommun.

Alla artiklar i
Val 2014