Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för spel i Vretstorp

Efter år av förfall går det nu åter att spela boule i Vretstorp. När Hallsbergs kommun tvingas dra åt svångremmen får istället de ideella krafterna i Vretstorps byalag hugga tag lite extra.
vretstorp.

Annons

Boulebanan ligger på ett större grönområde, ett av de områden som Hallsbergs kommun för att spara pengar i sommar har gjort om från så kallad finyta till slagyta, där gräset hackas ner två gånger per säsong.

Under juni månad växte därför gräset midjehögt, innan första slagningen för ett par veckor sedan. Torbjörn och Tommy tycker att kommunen tänker kortsiktigt i sina besparingar. De menar att ett attraktivt yttre skulle kunna locka till sig nyinflyttade som i sin tur genererar nya skattepengar.

– Samtidigt vill vi inte gnälla för mycket. Vi förstår läget och parallellt med kommunens ansvar är det viktigt med ideellt arbete, säger Torbjörn.

Som då detta med boulebanan. Anlagd av kommunen i mitten av 1990-talet, väl använd då det begav sig, men sedan flera år överväxt och förfallen. Nu ska det bli ändring på det.

– Det är friskvård, att de äldre kan vara ute och spela. Social gemenskap ger det också, säger Tommy som räknar med att banan ska stå färdig till kvällen.

Vretstorps byalag, som även var medarrangör till söndagens familjefest i Folkets Park, bildades för fyra år sedan. Över 200 hushåll finns som medlemmar, vilket är omkring halva ortens befolkning. En gång i månaden har man styrelsemöten då man diskuterar kring saker som behöver utvecklas.

Läs mer i papperstidningen eller köp e-tidningen här nedan

Mer läsning

Annons