Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill vara med på spökfest

Ett vanligt party med spökvandring i ekoparken har vuxit ut och blivit rena folkfesten för hyresgäster i Hallsberg. Nu har kommunen visat intresse för att bli medarrangör och bredda firandet ytterligare.

Annons
Populär spökvandring. Fler och fler barn vill vara med när ekoparken förvandlas till centrum för häxor, spöken och fula gubbar. Efter årets spökvandring finns planer på att göra aktiviteten till en Hallsbergsfest. Bild: Peter Kjellman.

Det började som ”en rolig grej” för tre år sedan. Några boende i hyresområdet på Ängvaktarvägen i södra Hallsberg hade träffats för att fira Halloween.

– Vi bestämde att vi skulle ordna en spökvandring i ekoparken för våra barn. Det blev mer populärt än vi hade kunnat ana, säger Jenny Simic, en av initiativtagarna.

Häxa i spetsen

I området finns en lokal hyresgästförening. Med den som bas breddade man spökfesten redan i fjol.

– Till årets fest bjöd vi in folk från norra Hallsberg också. Vi tänkte att vi kunde samarbeta och låta ännu fler barn få vara med, säger Jenny.

Det resulterade i att det fullkomligt myllrade av barn på årets spökvandring i ekoparken. Barnen leddes runt av en häxa som skyddade dem med en fackla när så behövdes. På vägen mötte de ruskiga figurer av alla de slag, och upplevelsen förstärktes av ljudeffekter och spökmusik.

På grillfesten efteråt dök ”spökena” upp igen och tog av sig dräkterna så de små fick se att allt bara var på skoj.

Till årets firande gick Hyresgästföreningen Region mitt in och stöttade aktiviteten. Även Hallsbergs kommun har visat intresse för ett samarbete.

– Om det blir så skulle man kunna hyra orienteringsstugan och göra en öppen inbjudan till alla Hallsbergsbarn, säger Jenny.

Mer läsning

Annons