Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konserter ger plats för annan kultur

I lördags arrangerades årets två sista konserter i Aggershus. Därmed är jubileumsåret 2011 över. Och nästa år kommer det bli färre konserter i kulturhuset utanför
Östansjö.

Annons
Ingela Agger vill få mer tid över för sitt eget skapande och drar därför ner på konserterna nästa år.BILD: LARS-IVAR JANSSON

Dagen efter att kammarkören Stella, under ledning av Solvieg Ågren, gjort sina två konserter i Aggershus är Ingela Agger fortfarande tagen.

– Det var en fantastisk upplevelse, det kändes som ett privilegium att få vara med, säger Ingela.

Lördagens konserter lockade fulla hus i det gamla baptistkapellet, vilket innebär cirka 70 personer. Men alla konserter under 2011, när Aggershus firat sitt 10-årsjubileum, har inte varit lika välbesökta.

– I våras var jag tvungen att avboka två konserter eftersom det var så få sålda förköpsbiljetter och det är första gången det har hänt, säger Ingela, som arrangerar konserterna i samarbete med Studiefrämjandet Sydnärke.

Det är en bidragande orsak till att hon nästa år kommer att ta en paus med konserter i Aggershus.

– Jag har en konsert inbokad i maj, men det är allt. Konserterna kräver väldigt mycket arbete för mig, mellan tre till fem dagar räknar jag med och det innebär att jag knappt haft tid att jobba i min ateljé, säger Ingela.

Läs mer i måndagens NA.

Mer läsning

Annons