Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konståkare slipar formen på läger

Det pågår hårdkörning i Sydnärkehallen den här veckan. Ett 60-tal konståkare från SK Tranan och Örebro KK finslipar formen inför träningssäsongen.

Annons
Intensivt på isen. Aktiviteten på Sydnärkehallens is har varit intensiv den här veckan med konståkare från både SK Tranan och Örebro KK.

Den tidiga isen i Sydnärkehallen i år har inneburit en sällan skådad aktivitet i hallen under augusti. Den här veckan har konståkningen dominerat. Hallsbergsklubben Tranan och Örebro KK har tillsammans haft ett veckolångt träningsläger.

– Vi tränar tre ispass om dagen, ett stegpass och två pass med hopp och piruetter och programträning. Dessutom är det ett fyspass och ett pass med teori, bland annat mental träning, säger Jenny Bodin, som är en av SK Tranans åkare på lägret.

Andra lägret i sommar

Hon är 19 år och har hållit på med konståkning så länge hon kan minnas.

–  Min mamma är tränare i SK Tranan, så på den vägen är det, säger Jenny, som tävlar i den så kallde A-serien, som är den näst högsta nivån inom svensk konståkning under elitserien.

Även om isen är rekordtidig i Sydnärkehallen i år har Jenny och flera av hennes klubbkamrater i Tranan varit på is redan tidigare i sommar.

– Jag var en vecka på läger i Lidköping, säger hon.

Där var även 14-åriga Amanda Sköldqvist från Östansjö med. Hon började med konståkning för sex år sedan och tvekar inte när hon får frågan om vad som är det bästa med konståkning.

– Det är häftigt att kunna hoppa. Det ser så lätt ut, men det är det inte, säger Amanda.

Hon håller på och lär sig behärska dubbel flip och nästa steg är dubbel lutz.

– Jag har gjort en dubbel lutz och klarat av att stå en gång, men det var i våras, säger hon.

Mer läsning

Annons