Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult billigare än att anställa vd

Konsulten Hans Boskär arvoderas med 82 500 kronor i månaden som tillförordnad vd för Hallbo. – Det hade blivit dyrare att anställa någon, säger styrelseordförande Magnus Andersson (S).

Annons

 Den sista juni slutar Peter Hjalmarsson som vd för Hallsbergs bostadsstiftelse, Hallbo.

Som NA berättat misslyckades rekryteringen av en ny vd, vilket innebär att Hallbos styrelse har tillsatt konsulten Hans Boskär som tillförordnad vd på ett halvår. Under tiden ska en ny rekryteringsprocess göras.

Avgående Peter Hjalmarsson har haft en lön på 65 000 kronor per månad. Hans Boskär kommer att arvoderas med 82 500 kronor för samma jobb. Pengarna ska betalas till företaget Boskär Holding AB.

Varför får Boskär en högre ersättning?

– Vi fakturerar arvodet och det inkluderar alla former av kostnader. Vid en anställning som Peter har haft tillkommer sociala avgifter, försäkringar och pensionskostnader, säger Magnus Andersson och fortsätter:

– I Peters fall är kostnaden upp emot 95 000 kronor för arbetsgivaren. Jämfört med en anställning är det ett billigare alternativ vi valt för den här perioden.

Möjligheten att ”dra sig fram” internt tills rekryteringen är klar har diskuterats. Men det hade blivit för tungt för verksamheten, menar Andersson. Det behövs en vd som håller ihop den dagliga driften och tar personalansvaret, förklarar han.

– Hans Boskär har den kompetens vi behöver just nu, säger Magnus Andersson.

Mer läsning

Annons