Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik från Skolinspektionen

Nästan en tredjedel av alla niondeklassare i Hallsbergs kommun har inte godkända betyg i alla ämnen. Det framgår av en genomgång Skolinspektionen gjorde i våras.

Annons

Skolinspektionen har gjort en granskning av skolor och annan utbildning i landets alla kommuner. I Hallsberg fann man att majoriteten av eleverna i årskurs sex når resultaten.

Men värre ser det alltså ut i årskurs nio. Genomgången visar dessutom att flickor når resultaten bättre än pojkar. Kommunen har ett väl utvecklat och förankrat system för kvalitetsarbetet, men det krävs förbättringar.

– Det är nu viktigt att ansvariga politiker och förvaltningen fortsätter utvecklingen med sikte på att ge elever i alla skolor, pojkar och flickor, lika goda förutsättningar att nå målen för utbildningen, skriver Marie-Louise Hultman vid Skolinspektionen, som ansvarat för tillsynen, i ett pressmeddelande.

Sedan undersökningen gjordes har dock resultaten gått åt rätt håll.

I dagarna sammanfattade kultur- och utbildningsnämnden årets verksamhet. Då konstaterade förvaltningschef Fredrik Nordvall att gymnasiebehörigheten hade ökat med tio procentenheter i Hallsbergs kommun.

Mer läsning

Annons