Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot kommunens snöröjning

Busschauffören Mats Bergman tycker att kommunens vinterväghållning är under all kritik. Nu har han skrivit brev till kommunen för att uppmärksamma problemet.

Annons

Förra veckan skickade Mats Bergman ett brev till kommundirektören Torbjörn Dybeck och erbjöd honom en resa i centrala Hallsberg för att visa hur svårt det är att stanna till vid hållplatserna och släppa av och på resenärer.

Har du fått någon respons på brevet?

– Nej, det har jag inte och jag tror inte att jag kommer att få det heller. Men jag hoppas att kommundirektören tar kontakt med den ansvariga och att de röjer vägarna på rätt sätt.

Är det många som har klagat?

– Ja, speciellt de äldre. De åker med livet som insats. Det är tufft för dem, säger Mats Bergman.

Mats Bergman är inte ensam i sin kritik. Han menar att samtliga busschaufförer som kör i Sydnärkekommunerna är av samma åsikt.

– Jag tycker det är nonchalant. Man värnar inte om kommunmedborgarna. Man säger att vi ska åka mer kollektivt, men om det inte finns vettiga villkor på vintern då tar ju folk bilen, säger Mats Bergman.

Christer Weiderman är vd på Weidermans Buss och Transport som har hand om bussarna som på Länstrafikens uppdrag kör i Sydnärke.

– Visst är snöröjningen bristfällig. Det är ett arbetsmiljöbekymmer. Vi måste kunna lasta av och på folk på ett trafiksäkert sätt, säger Christer Weiderman.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons