Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddade skarpskyttar

Hallsberg. Cirka 20 personer tog i går tillfället att testa på sportskytte i Ormhult. De flesta var veteraner, men för vissa var det första gången en bössa hölls i händerna.

Annons
Koncentrerad. Johan Karlssons testar på skyttet, som Korpen i går arrangerade i Ormhult.

När skytteledaren Hans Nilsson väl givit kommandot ”Eld!” gäller det att sätta på sig hörselkåporna. Fem i taget skjuter de deltagande på var sin tavla 300 meter bort. Poängsystemet räknas från bom till tio poäng. Reglerna är enkla. Tio skott per person tilldelas. Den som skjuter pricksäkrast under omgången vinner.

Debutant

Agneta Tunbark är en av dagens debuterande skyttar.

– Det var jätteroligt att skjuta. Jag åkte hit med familjen som en utflyktsresa. Det här är något jag säkerligen kommer testa på igen, säger hon.

@NA Fråga:Hur gick det för dig?

– Faktiskt överraskande bra. Jag sköt två nior och en tia som bäst. Men det var nog mer nybörjartur än skicklighet, säger hon och skrattar.

Korpenskyttet passar alla åldrar, menar Hans Nilsson. När man blivit tillräckligt gammal för att kunna hantera ett gevär och når avtryckaren får man vara med. Och det kvittar hur pass långt upp i åldern man kommit.

– Det kommer allt från nioåringar till pensionärer och skjuter på våra banor. Alla är välkomna. Vi finns här och hjälper till under hela dagen, säger han.

Även nästa år

Hans Nilsson försäkrar om att Korpenskyttet kommer finnas tillgänglig för allmänheten även nästa år.

– Det här har hållit på sen urminnes tider, och det finns inga planer på att lägga ner det här. Vi kommer finnas på samma ställe nästa år. Då är alla återigen varmt välkomna, säger han.

TEXT OCH BILD: Rasmus Ejneberg

019-15 53 04

[email protected]

Skjutfantaster. Ett antal personer besökte under gårdagen det årliga Korpenskyttet.
I målgården. Bakom en skyddsvall på 300 meters avstånd håller Niklas Lind poängställningen

Mer läsning

Annons