Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsiktigt ansvar viktigt för Miljöpartiet

Miljön har en tydlig roll i Miljöpartiets valprogram i Hallberg. De vill bland annat ha övergripande klimatmål i kommunen och göra Stocksätterskogen till naturreservat.

Annons
Kampanj. Linda Eng, Andreas Tranderyd och Lotta Öhlin i Miljöpartiet hoppas att partiet kan öka till tre mandat i fullmäktige i Hallsberg.

 – Vi vill ta ett långsiktigt ansvar för Hallsberg, inte bara inom ekologiskt utan också när det gäller ekonomin. Redan vid förra valet pratade vi om att vi behöver ”täta hålet i hinken innan vi fyller på med ny vatten”, säger Lotta Öhlund.

– Nu har den jobbiga perioden varit, men vi får inte tappa fokus på ekonomin även i fortsättningen.

Ett första steg mot ett miljömässigt långsiktigt tänk är att införa övergripande klimatmål i kommunen.

Vad innebär det?

– Att vi ska ha vissa gemensamma klimatmål för alla verksamheter, till exempel att minska kemikalieanvändningen, i stället för att varje nämnd jobbar för sig.

En annan viktig fråga för MP är att de vill bilda minst ett kommunalt naturreservat om året under kommande mandatperiod, där Stocksätterskogen är först ut.

– Det är ett bra grönområden som används av många, till exempel barn och unga i skolan, säger Linda Eng.

– Det är lätt att det byggs överallt, men grönområden behöver också bevaras, säger Lotta Öhlund.

– Vi vill också verka för tågstopp i Vretstorp och Pålsboda. Det skulle binda småorterna till Hallsberg och det skulle bli lättare att pendla, säger Anderas Tranderyd.

Mer läsning

Annons