Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär dig köra barnen säkert

I kväll onsdag arrangeras en träff om trafiksäkerhet i Bergööska källarsalen i Hallsberg. Kvällens tema är hur barn transporteras. Särskilt inbjudna till träffen är föreningar i Sydnärke.

Annons

Varje dag året runt transporteras ett stort antal barn och ungdomar till och från träningar och tävlingar i hela landet.

För det mesta går dessa resor utan problem, men ibland händer det som inte får hända. En olycka sker och någon av föreningens medlemmar skadas. När någon skadas, eller i värsta fall dödas, är det något som i hög gtrad påverkar föreningen.

Lasse Lundberg är trafikkonsulent i NTF. Han vill att man tänker igenom sådana här saker i varje förening. På träffen i Hallsberg berättar han om risker i trafiken och hur man planerar för ett säkert resande.

Deltar gör även Eva Stelin från Civilförsvarsförbundet. Hon kommer att berätta om hur man ska agera om en olycka skett.Dessutom deltar representanter från Sisu idrottsutbildarna med tips på hur föreningar kan arbeta med trafiksäkerhetsfrågor på hemmaplan. Träffen börjar klockan 18.30.

Mer läsning

Annons