Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledarskifte hos M i Hallsberg

Till valet blir det tronskifte hos Moderaterna i Hallsberg. Politikerveteranen Ewa Unevik lämnar över kronan till Torbjörn Appelqvist och avslutar också sitt uppdrag som kommunalråd för alliansen.

Annons
lämnar tronen. Ewa Unevik lämnar över moderat-kronan till Torbjörn Appelqvist inför valet. Med viss tvekan har hon lovat att finnas kvar i bakgrunden.

Ewa Unevik är en välbekant partiföreträdare i både Hallsberg och regionen. Hon har en mängd uppdrag, och har varit politiskt aktiv större delen av sitt liv.

– Men någon gång måste man runda av. Jag fyllde 65 år i fjol och det är dags att bli mormor på riktigt, säger hon.

Stafettpinnen går till en aningen nervös Torbjörn Appelqvist. Han har också lång erfarenhet som politiker, sitter i fullmäktige, är ersättare i kommunstyrelsen och andre vice ordförande i teknik- och plannämnden. Men ändå – det kräver sin man för att ta över efter en kvinna som Ewa Unevik:

– Hon har varit en klippa. Ewa är enormt kunnig och påläst. Jag är inte precis rädd för att ta över som partiföreträdare, men jag har respekt för uppgiften, säger han.

Torbjörn Appelqvist är 57 år och bor i Östansjö. Han beskriver sig själv som analytiskt lagd. Han ogillar förenklingar och vill gärna se saker i sina sammanhang innan beslut fattas. Han är också en stor vän av samarbete.

– Jag är inte den som kör egna race, säger han och klargör därmed också vad han förväntar sig av alliansen inför valet.

På listan finns även nya partiföreträdarens hustru med, Ann-Christine Appelqvist, på plats fem. Ytterligare ett äkta par finns med i toppen, Ulrika Björklund på plats två och Mattias Björklund på sjätte.

Ewa Unevik känner sig trygg med det nymoderata laget som ska axla ansvaret. Listan totalt består av 24 namn och ger plats för både föryngring och rutin. Ett stycke ned står Unevik fortfarande med.

– Jag har blivit ombedd att finnas i bakgrunden. Men laget har fått lova att göra jobbet, säger hon och ler.

Mer läsning

Annons