Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksugna får vänta i semestertider

Bakom gatukontoret står färdigmonterade lekställningar som ska ut till lekparker kommunen. Längre kom de inte innan semestrarna satte stopp.

Annons

På asfalten bakom gatukontoret i Hallsberg är en något udda plats för en lekställning. Ändå står där två stycken som monterades ihop för över en månad sedan. – De ska ut så fort som möjligt. En ska till gamla folkets park i Hallsberg och den andra ska till Hjortkvarn, säger Per Runfeldt, chef för park och gata vid Hallsbergs kommun.

– Vi hann inte med innan alla semestrar. Det beror på att vi har mindre personal nu, om man blickar tillbaka över några år. Det har försvunnit kommunalarbetare och vi får mindre anslag. Vi försöker göra så gott vi kan utefter de ramar vi har, säger han.

Under sommaren har det funnits feriearbetande gymnasieungdomar på gatukontoret. De har inte kunnat täcka upp för ordinarie anställda på lekparksfronten.

– De har gjort ett jättebra jobb, rensat ogräs och oljat staket. Att montera lekplats kräver en viss kompetens, det är inte bara att gräva ner, säger Per Runfeldt.

Lekplatserna i Hjortkvarn och Hallsberg väntas bli färdigställda under slutet av augusti. Även lekplatsen i Svennevad, som NA skrivit om tidigare, uppges blir klar då.

EMMA LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons