Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Dibbern blir ny socialchef

Lena Dibbern slutar som socialchef i Arboga och axlar motsvarande uppdrag i Hallsberg.
– Hallsberg känns spännande – jag går snarare till än ifrån något, säger hon.

Annons
Ny i Hallsberg. Lena Dibbern från Örebro blir ny socialchef i Hallsbergs kommun. Hon tillträder jobbet den första oktober.

I början på april i år fick socialchef Jan-Åke Ahlin plötsligt lämna sin post. Ett budgetunderskott på 16 miljoner kronor satte stopp för hans karriär.

Sedan dess har Hallsberg stått utan socialchef. Men nu är nya krafter på gång – från Arboga. Lena Dibbern vill dock betona att hon inte lämnar Arboga för att den kommunen är tråkig. Det handlar mer om att hon ”fallit” för Hallsberg.

– Tidigare var Hallsberg för mig ett ställe där tåget åkte förbi – tills jag träffade medarbetarna här i kommunen. Här finns en framtidstro, glädje och anda som jag vill dela, säger Lena Dibbern.

Din företrädare i Hallsberg dukade under när underskottet blev övermäktigt. Hur ser du på det?– Ingen har stuckit under stol med att det finns problem, och behov av utvecklingsarbete. Ledningen efterlyser en långsiktig plan.

Så du känner ingen rädsla?– Nej. Det är alltid nervöst att byta arbete, men jag ser fram emot utmaningarna som väntar i Hallsberg.

Kan du säga något om hur du tänker gå till väga?– Viktigt är att engagera medarbetarna. Om du får med dig dem så har de oerhört många idéer om hur man kan utveckla arbetet.

Man kan lugnt säga att Lena Dibbern ”har varit med förr” när det gäller förändringsarbete inom vård och omsorg.

– Jag har jobbat hela mitt liv inom kommunal förvaltning, berättar hon.

Hon inledde sin bana i Norrköpings kommun, efter det arbetade hon åtta år som socialsekreterare i Karlskoga och hela 18 år i Örebro. De senaste sex åren har hon varit socialchef i Arboga, dit hon pendlat med tåg från hemstaden Örebro.

– Jag kommer att fortsätta pendla med tåg, Hallsberg är ju så nära Örebro, säger hon.

20-tal sökande

Det var ett 20-tal personer som sökte det lediga jobbet som socialchef i Hallsbergs kommun. Socialnämndens ordförande Magnus Andersson (S) är glad och nöjd att valet föll på Lena Dibbern.

– Hon har en tydlighet och goda ledaregenskaper. Det är viktigt för att kunna hålla i de förändringar som beslutas, säger Andersson.

Mer läsning

Annons