Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Logent förebild för Allianspolitikerna

Flexibel, flyttbar och engagerad. De egenskaperna efterfrågar företaget Logent i sin personalrekrytering, vilket presenterades för länets riksdagspolitiker i Alliansen på onsdagen.

Annons
Allianspolitikerna på besök. Johan Pehrson (FP), Helena Wilhelmsson (C), Lotta Olsson (M) och Anders Hagström (KD) fick en rundvandring av Ulf Gustavsson, affärsområdeschef på Logent i Hallsberg. Foto: Katarina Hanslep

HALLSBERG. Företaget Logent äger Hallsbergsterminalen, som är en serviceanläggning för transporter, mellanlagring, godshantering, förmontering och andra logistiklösningar. Företaget har våxt kraftigt sedan starten 2006 och har cirka 3 500 anställda i Norden, varav 150 jobbar i Hallsberg.

För att rekrytera personal har företaget använt sig av okonventionella metoder. Något som intresserade Alliansens politiker.

– Vi behöver folk som kan hugga i. Är man flexibel, engagerad och flyttbar kan det fungera att jobba hos oss, sa Ulf Gustavsson, affärsområdeschef i Hallsberg, som guidade runt politikerna.

Många av de nyanställda är unga och invandrare, grupper i vilka det generellt råder hög arbetslöshet.

– För oss är det viktigt med ett företag som vågar investera i Sverige. Logent gör det, och är en förebild för andra företag, sa Johan Pehrson (FP).

Alliansen vill driva en politik för att underlätta för unga att komma in på arbetsmarknaden.

– Ett exempel på det är sänkt arbetsgivaravgift för alla upp till 26 år, sa Lotta Olsson (M).

– Vi måste också diskutera idé- och värderingsfrågor. Ett välmående samhälle bygger på lönsamt företagande, och ekonomin är motorn i det, sa Helena Wilhelmsson (C).

Ulf Gustavsson fick framföra önskemål om hur politikerna kan underlätta för framtida rekryteringar.

– Mer arbetsmarknadssatsningar på ungdomar och invandrare, sa han.

Rekryterar många unga. Ulf Gustavsson, affärsområdeschef på Logent i Hallsberg, berättade om rekryteringen av nyanställda till företaget.

Mer läsning

Annons