Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokförare blev påkörd av godståg - omkom

En lokförare blev påkörd av ett godståg vid Sällinge norr om Frövi natten till onsdag. Föraren, som var stationerad vid Green Cargo i Hallsberg, avled direkt.

Annons
Sorg. Vid Green Cargo i Hallsberg var flaggorna under onsdagen på halv stång.

SÄLLINGE. Olyckan inträffade vid 01.15-tiden natt till onsdag. Lokföraren har av någon anledning gått ut ur tåget. När det andra tåget kom blev han påkörd, uppger Jan Materne vid Örebropolisen.

Godståget ska ha färdats i cirka 100 km/h när det passerade det stillastående. Närmare omständigheter kring olyckan är oklar.

– De har direktiv på var de får befinna sig någonstans när tåget stannar. Vi vet inte varför han trots det befann sig på spåret.

Polisen rubricerar händelsen som arbetsplatsolycka. Olyckan utreds även av Trafikverket och Green Cargo där lokföraren arbetade. Han var stationerad i Hallsberg.

– Vi startade utredningen i natt. Men det är ingen lätt uppgift att få fram orskaen. Vi får lyssna på samtal mellan lokföraren och trafikledningen och annan fakta vi kan få fram, säger Mats Hollander, kommunikationsdirektör på Green Cargo.

I dag råder sorg i företaget, och tankarna går främst till anhöriga och arbetskamrater. En krisledning är inrättad.

– Vi flaggar på halv stång och ordnar spontana mötesplatser och informationsträffar för personalen. Just nu är det fler frågor än svar.

Olyckor där en lokförare blir påkörd av ett annat tåg är mycket ovanliga.

– En olycka som liknar den här hade vi för 12–13 år sedan i Storlien.

STEFAN HAZIANASTASIOU/NATTBYRÅN

THOMAS ERIKSSON

Mer läsning

Annons