Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat startskott för satsning på Viby

Uppslutningen var stor, många frågor uppe för diskussion och en arbetsgrupp bildades som ska arbeta vidare med att utveckla orten. Måndagens stormöte blev ett lyckat startskott för satsningen på Vibys framtid.

Annons
Benjamin Lundqvist, kyrkoherde i Viby och ordförande i föreningen Vibybygden.Arkivfoto: Eleonore Eriksson

Men trots den lyckade träffen är det många av besökarna som efteråt har blandade känslor för kvällen. Mötet hölls i Östansjö Folkets Hus, som några timmar senare blev lågornas rov. Benjamin Lundqvist, som är ordförande i föreningen Vibybygden, förklarar att händelsen skakat om skaran som var sist i lokalerna.

Uppslutningen var stor. 35 personer, även en del nyinflyttade var med:

– Jag är överraskad över att så många dök upp, säger Benjamin Lundqvist, som till vardags arbetar som kyrkoherde i Viby.

Sex diskussionsfrågor ställdes upp. Bland annat vilket geografiskt område satsningen ska gälla, vad Vibyborna önskar till orten och vad som kan göras åt kommunikationerna. Men man avhandlade också vad som redan finns och hur ortsborna kan bli bättre på att utnyttja resurserna och informera andra om dem.

En arbetsgrupp på tio personer bildades, som ska arbeta vidare med frågorna som togs upp. Den kommer att träffas med jämna mellanrum framöver, med start den 21 oktober.

– Det här är början på en lång process. Vi hoppas på en bred uppslutning, säger Benjamin Lundqvist nöjt.

Mer läsning

Annons