Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäktig kortege sprider ljus

I går inleddes luciafirandet i Hallsberg av esteterna på Alléskolan. En mäktig kortege med 67 ungdomar spred ljus och sångglädje i aulan. I dag fortsätter firandet på skolan och ute i samhället finns det chans att se Hallsbergs lucia.

Annons
Rekordstort luciafölje. Samtliga esteter på Alléskolan bjöd i går på fyra luciaframträdanden i aulan. Även allmänheten har chans att se ungdomarna under veckan.

Det är inte vanligt att det blir tyst och stilla när eleverna samlas i Alléskolans aula, alltid brukar det vara några som tisslar och tasslar i bänkraderna.

Men ett skönsjungande luciafölje med 67 personer tycktes ta andan även ur de mest pratglada.

Väl repeterad

Förutom några lucior som turades om under fyra framträdanden fanns där rader av tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtar. Varje sång var väl repeterad och bjöd på flera stämmor.

– Ja, det här kändes riktigt bra. Vi har övat i flera veckor, sade Håkan Lindberg, musiklärare på Alléskolan.

Även för allmänheten finns chans att se musikesteterna. I kväll, tisdag, samt torsdag ger de julshowen ”Oh what a Christmas” i Alléskolans aula. Båda föreställningarna inleds med luciatablån innan den mer fartfyllda showen tar vid.

– Esteterna har ett tufft, men väldigt roligt program framför sig. Totalt kommer de att ge nio julshower innan avslutningen, berättade Håkan Lindberg.

En rad platser

I dag kommer Hallsbergs lucia, Nina Hallor, och hennes följe att uppträda på en rad platser i kommunen. Kommunhuset får besök, liksom Kullängen, Knuten, Åsen och Werners backe, och ett tiotal företag. Vid lunchtid är luciaföljet på dagcentralerna.

Spred ljus. ”Lucia är här, och natten mot morgon sig vänder. De skimrande ljusen i kronan hon bär, och hoppet i hjärtat hon tänder”. My Bäckrud, lucia på Alléskolan.

Mer läsning

Annons