Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i koja rör upp känslor

Sedan i somras har en man bott i en koja nära elljuspåret i Stocksätterskogen i Hallsberg. Boende i området är upprörda. Enligt uppgift ska dock mannen ha blivit avvisad av polis i veckan.

Annons
koja som bostad. I den här kojan i Stocksätterskogen har en man bott sedan i somras. Polisen ska ha avvisat honom i dagarna.

Exakt hur länge mannen har bott i kojan är oklart. Så sent som i tisdags sågs han gå på elljusspåret och sedan vika av till boplatsen.

– Vi har ringt till polisen flera gånger. Men svaren vi fått är att det inte är någon fara, säger Lars Fagerlund, boende i området.

Sålunda har folk fortsatt att röra sig på elljusspåret. I dagarna fick dock Lars Fagerlund uppgift om att polisen hade varit på platsen och avhyst mannen.

– Då gick jag in i skogen och tittade. Han har byggt en koja uppe på en sten, där låg sovtäcke, presenning, en tv och en massa bråte där, säger Fagerlund.

Saknar information

Han tycker att det är förfärligt att det inte har gått att få rätt information.

– Flera ensamma tjejer går och springer i spåret. Det är ju jäkligt olustigt om det bor en sån här man mitt i skogen.

Helena Fredriksson är utredningschef vid Sydnärkepolisen. Hon är inte insatt i ärendet, och har inga uppgifter om att någon skulle bo i kojan.

– Men mannen i fråga är känd för oss, och han är inte farlig, säger hon.

Inte heller Magnus Andersson (S), socialnämndens ordförande, visste att kommunen hade en uteliggare i skogen.

– Jag ska undersöka det här direkt efter helgen. Mannen kan givetvis kontakta socialtjänsten om han saknar bostad, säger han.

Mer läsning

Annons