Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många antagna på Alléskolan

Flera tusen länsungdomar har fått sina antagningsbesked till gymnasiet. Över 400 av dem kommer att börja på Alléskolans utbildningar till hösten. Här är listorna på vilka som antagits på Alléskolan och JN-gymnasiet.

Annons

Enligt statistiken från antagningen till länets gymnasieskolor har 426 studenter antagits till Sydnärkes utbildningsförbunds utbildningar.

– I själva verket är det något fler, det har tillkommit några. Vi ligger nog på 440 just nu. Det är i nivå med förra året och då antogs rekordmånga, säger Hans Karlsson (S), ordförande i Sydnärkes utbildningsförbund.

Sedan 2007 har förbundet som policy att anta alla som är behöriga till sina förstahandsval.

– Det ställer organisationen inför vissa utmaningar, men det har vi lyckats hantera. Vi ser det som en demokratisk skyldighet från oss att erbjuda alla den möjligheten. Dessutom är det ju ett sätt att behålla ungdomarna här i våra kommuner, chansen att de väljer att bo kvar här på sikt är större om de slipper söka sig någon annanstans, säger han.

Den utbildning som har flest antagna till hösten, 57 elever, är bygg- och anläggningsprogrammet, tätt följt av ekonomiprogrammet med 53. Hans Karlsson är dock mest nöjd med att antalet sökande har ökat till vård- och omsorgsprogrammet de senaste åren.

– Det är 22 antagna i år, betydligt fler än för några år sedan. Vår satsning på ett vård- och omsorgs-college har gett resultat, säger Hans Karlsson.

Här är alla elever som antagits Alléskolan och John Norlander-gymnasiet:

Alléskolan

JN-gymnasiet

Mer läsning

Annons