Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besökare när skolan lördagsöppnade

När Kävesta folkhögskola hade öppet hus i lördags, strömmade besökarna till. Ett fullmatat program visade skolan från dess bästa sida.

Annons
I dansens hus kunde man bland annat följa en balettlektion. Bild: JAN WIJK

Det var inte bara eleverna som gjorde sitt yttersta för att dagen skulle bli lyckad. Även vädret var med på noterna och lät skolan bada i sol.

Elevernas arbeten och information om studiemöjligheterna stod i centrum. Utställningar med alster från eleverna på linjen för konst och formgivning hade många besökare. Det hade även uppvisningarna i dansens hus och musikcaféerna i aulan och musikens hus.

På en parkbänk i solen satt familjen Forsman från Linköping och väntade in en konsert.

– Vi är för att vår son spelar saxofon på jazz- och poplinjen, säger pappa Bo.

Fredrik, som saxofonsonen heter har gått ett år och kommer fortsätta ytterligare ett år på skolan.

– Här verkar det vara riktigt seriöst, ambitiöst och ordning och reda, säger Monika Forsman.

En av eleverna som ”jobbade” extra för att marknadsföra sin skola var Emma Svedberg. Tillsammans med sina klasskompisar på animationslinjen satt hon framför sin dator och gjorde animerade filmsekvenser.

– Det här är ett verktyg som underlättar väldigt mycket, berättade Emma om specialpennan som gör att hon kan rita direkt på skärmen och de skisser hon gör kan sparas direkt på hårddisken.

Ända fram till klockan fem hade skolan öppet. Nu ska intrycken och informationen omsättas i ansökningar för de som var där för att känna in om Kävesta är rätt studieplats för dem. Sista ansökningen för allmän linje, animationslinjen och linjen för konst och formgivning är om precis en vecka.

Fotnot: Mer information om skolan och dess utbildningar finns på www.kavesta.fhsk.se

I huvudbyggnadens aula var det musikcafé i stort sett hela dagen och musikanterna och sångarna avlöste varandra. Här är det Anton Larsson, Kristina Säfsten och Terese Martinsson som spelar. Bild: JAN WIJK
Emma Svedberg satt framför datorn och visade hur eleverna på animationslinjen arbetar fram animerade filmer. Bild: JAN WIJK

Mer läsning

Annons