Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många missnöjda med sänkt vägbidrag

Orättvist. Det hävdade flera kommuninvånare som deltog i ett informationsmöte om Teknik- och plannämndens beslut om sänkt vägunderhållsbidrag till vägsamfälligheter och enskilda vägar.

Annons

Över 80 medlemmar i olika vägsamfälligheter kom i går till Folkets hus i Hallsberg för att diskutera och protestera mot teknik- och plannämndens beslut att sänka underhållsbidraget för enskilda vägar i kommunen.

– Ni sänker ju bidraget med 50 procent. Det är orättvist mot oss som bor på landsbygden, sade en man bland åhörarna.

De som bjöd in till mötet var Andreas Svahn, (S), ordförande i kommunstyrelsen, Inga-Britt Ritzman, (S), ordförande i teknik- och plannämnden och Marianne Christiansen, förvaltningschef. Med på mötet var förutom medlemmar från olika vägsamfälligheter även representanter från Alliansen i Hallsbergs kommun.

Totalt finns det i dag cirka 70 olika vägsamfälligheter i Hallsbergs kommun och kommunen består även av cirka 28 mil enskilda vägar.

Enligt beslutet i teknik- och plannämnden föreslås underhållsbidraget  halveras. Genom sänkningen av bidraget sparar Hallsbergs kommun cirka 350 000 kronor per år.

Anledningen till att vägbidraget föreslås minskas är för att teknik- och plannämnden måste spara ett par miljoner kronor under nästa år.

Läs mer i torsdagens tidning.

Mer läsning

Annons