Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nya spelare förstärker IFK Hallsberg

IFK Hallsberg kan glädjas åt många hemvändare och nyförvärv till fotbollens A-lag. Därmed ser årets säsong ut att bli betydligt tryggare spelarmässigt än vad läget var i höstas.

Annons

A-laget spelar i division 5, med siktet inställt på att nå 4:an denna säsong.

– Vi var på god väg i höstas, men hindrades av att vi hade för få spelare, säger lagets tränare Ronny Gustavsson.

Därför är det med glädje som man nu välkomnar en hel rad av hemvändare, infödda Hallsbergsbor som efter en tid på annat håll åter tar på sig IFK Hallsbergs matchtröjor: Jonas Nilsson, Douglas Edström, Marcus Kenttä, Björn Rosén, Magnus Karlsson, Mattias Tällgren, Mats Ernkrans och Martin Rennebrant.

Laget stärks också av nyförvärven Johnny Pihlström, Johan Persson, Petter Lantz och Andreas Molin som tidigare spelat i Hallsbergs kranskommuner.

Lägg därtill till Nicklas Svensson, tillbaka efter två säsonger i ÖSK:s B-lag, och förutsättningarna för en bra fotbollssäsong i Hallsberg är givna.

- Det känns jättebra. Vi har dessutom kvar stommen sedan förra året, med bara två tappade spelare, säger Erik Gustafsson, ordförande i IFK Hallsberg som tror att konstgräsplanen med de förbättrade träningsmöjligheterna är en bidragande orsak till fotbollens uppsving.

– Vi fortsätter samtidigt skola in juniorspelarna i vårt spel, där just nu fem yngre spelare finns med oss. Så vill vi att det ska vara och de är utan tvekan tillräckligt duktiga, säger Ronny Gustafsson.

Seriespelspremiären är ännu inte helt säkert fastlagd, men brukar starta tisdagen efter påsk vilket i år i sådant fall skulle bli 26 april.

Mer läsning

Annons