Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markägare får ursäkt och ersättning för intrång

Ansvariga vid Trafikverket skäms och ber om förlåtelse. Christoffer Thell får också ekonomisk ersättning för att entreprenörer körde in på familjens gärde utan lov, släpade undan en bil som stod där och började gräva.

Annons

Christoffer Thell ville ha en ursäkt och skriftligt löfte om att Trafikverket skulle återställa hans mark. Han var ledsen och arg, och hade gjort en polisanmälan.

Ursäkt och ersättnng

– Men jag hade inte funderat på vilken summa pengar jag kunde tänkas få. Det är inte det första man tänker på i ett sådant här läge. Jag var rädd om gården, och min bil, säger han.

Därför blev Christoffer Thell överraskad när han fick besked från ansvariga vid Trafikverket. De bad djupt om ursäkt för allt som hade gått fel, men såg dessutom till att han får ordentligt betalt.

NA erfar att ersättningen som familjen får är 100 000 kronor.

– De lyssnade på mig och förstod hur vi kände. Jag tycker de har skött det här riktigt bra, säger Thell.

Möttes av maskiner

Det var för någon månad sedan som NA berättade om intrånget. Christoffer Thell och hans familj bor i ett hus i västra Hallsberg, strax intill järnvägen. Till bostadshuset hör ett stycke gärdesmark.

Vid den aktuella tidpunkten hade Thell blivit kontaktad av Trafikverket. Det pågår ett omfattande kabelarbete under järnvägsspåren, och Trafikverket ville få tillgång till familjen gärde.

Thell sade att det var möjligt, men först efter förhandling. Det blev dock inget möte. När han kom hem från jobbet nästa dag hade entreprenörerna redan kört in på fastigheten, anlagt en väg och börjat jobbet. Sambon, som var hemma när maskinerna rullade in, blev chockad.

Christoffer Thell hade också några bilar uppställda på gärdet. En av dem hade entreprenörerna släpat åt sidan så de kom fram.

Erik Westerlund ansvarar för markfrågor vid Trafikverket. Han och ytterligare ett par representanter har nu besökt Christoffer Thell personligen. Felen som begåtts tycks bero på en rad missförstånd. Familjen ersätts också för skador som blev på gården i samband med Trafikverkets trädsäkringsarbete för ett par år sedan.

– Vi gick runt och tittade på vad de hade gjort. De kommer att se till att marken blir återställd innan de åker här ifrån. Jag är nöjd, de var faktiskt väldigt generösa, säger Thell.

Mer läsning

Annons