Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med sirénerna påslagna

Polissirénerna ljöd över centrala Hallsberg på lördagen. Och de som orsakat att de slagits på var barn ibland inte äldre än ett par år.

Annons
Ordförande på besök. Gunnar Persson efterlyser någon hos polisen att kontakta angående grannsamverkan.

Det är långt ifrån så dramatiskt som det låter. Anledningen till blåljusen var nämligen öppet hus hos Hallsbergspolisen, som arrangerades under några timmar mitt på lördagen.

Vid entrén framför polishuset fanns en polisbil parkerad, och närpolis Lars-Olov Andersson agerade informerande lekfarbror mer än en gång för nyfikna barn.

På plats bakom ratten och på passagerarsätet fick bland annat kompisarna Melker Karlsson och Mille Kraft möjlighet att ta en noggrann koll av stopplampor, tutan, sirénen och allt det andra spännande. Melkers pappa fick vänta utanför i snålblåsten, samtalandes med några av de övriga av ortens poliser.

Väl in i värmen bjöds det på fika. Administratör Marita Pettersson såg till så att kaffekannan och safttillbringarna hela tiden var välfyllda.

– Det har kommit lite lagom med folk idag. En extragrej vi har är också att man kan ansöka om pass här hos oss en lördag i månaden nu under våren, säger Marita Pettersson.

Information gavs även om grannsamverkan, något som polisen gärna ser att så många som möjligt praktiserar. Det är inget nytt för Gunnar Persson, ordförande i Ålsta byalag.

– Hos oss på landsbygden sköts det där med grannsamverkan lite per automatik, att man hjälps åt att ta in posten åt varandra och annat, säger Gunnar Persson.

– Övrigt som vi gör är att vi har satt upp skyltar om att grannsamverkan finns, och så har vi börjat undersöka möjligheten till att märka sina äldre ljusstakar och andra värdefulla ägodelar.

Gunnars ärende denna dag var att fråga polisen om de har någon särskild kontaktperson vad gäller just grannsamverkan. Men svaret han fick var att det inte fanns någon sådan.

– Det borde de ha. Det fanns tidigare och det är alltid bra att veta vem man ska vända sig till, tipsar Gunnar.

Redan polisbricka. Johan Wallin trivdes hos polisen. Besöket inbringade både en god kaka och en polisbricka att fästa på jackan.
Öppet hus. En hel del besökare kom till polisen i Hallsberg under lördagen.

Mer läsning

Annons