Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meriterad bågskytt prisad på hemmaplan

Under lördagens tävlingar i Järnvägens bågskytteförenings lokaler delades priset Ärets idrottsutövare ut. Det slogs också nya svenska rekord.

Annons

Bågskytten Klas Toresson, 19 år, skulle egentligen fått ta emot priset för Årets idrottsutövare i Hallsbergs kommun under måndagens fullmäktigemöte, men på grund av tävlingar i Tyskland kunde han inte delta. I stället fick han motta priset under lördagens tävlingar på hemmaplan i Järnvägens bågskytteförenings lokal.

– Det är jättekul att få ta emot det här priset, och jag blev rätt så förvånad när de ringde upp.

Han får priset för att han under 2014 kammat hem elva SM-medaljer, varav sex stycken guld, och två silver i Nordiska ungdomsmästerskapen. Medaljerna är både i individuella tävlingar, och i lag.

– Förra året var tyngre än i år, även om jag presterade ungefär likadant. Jag har varit mycket jämnare i år, så det känns som att jag klivit upp ett pinnhål och det är jättekul.

Två andra som också var glada under lördagens tävlingar var Eva Godlund, 70 år, och Marcus Lindberg, 17 år. Eva Godlund slog det gamla svenska rekordet i klassen Old master, dam, med sex poäng.

– Det gamla rekordet låg på 265 och jag sköt 271.

Marcus Lindberg sköt 293 poäng och tangerade därmed det svenska rekordet för herrar.

Mer läsning

Annons