Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midnight Teds på gång med utlandsspelningar och ny skiva

Det går bra för bandet Midnight Teds. Rockabillytrion har flera tunga spelningar på gång och det finns planer på en ny skiva.

Annons
Bandet Midnight Teds från Hallsberg och Kumla.Martin Brisholm, elgitarr och sång, Kimmey Hjertberg, elbas, och Adam Karlsson, trummor. BILD: SAMUEL BORG

Martin Brisholm och Kimmey Hjertberg, båda från Hallsberg, och Adam Karlsson, från Kumla, kände inte varandra innan de träffades på en rockabillyklubb i Hällabrottet 2009. Men mötet där blev början på Midnight Teds:

– Vi hade ungefär samma stil och vi hade samma tankar om att starta band, säger Martin Brisholm, som sjunger och spelar elgitarr.

Tidigare var man fyra i bandet, men den fjärde medlemmen, Erik Larsson, slutade nyligen.

Ingen av dem kunde spela i början, men i takt med att de började repa lärde de sig.

Att det var rockabilly de skulle lira var det inget snack om. Alla är mer eller mindre uppväxta med genren, en musikstil som de menar är på frammarsch i Sverige.

– Rockabilly har vuxit. Det är världens rockabillyfeber i hela Sverige, säger Martin Brisholm.

Hur kommer det sig?

– Vi lever i ett sånt stressigt samhälle. Det är möjligt att det beror på det. Rockabilly är en avkoppling, även om det är världens ös.

Första spelningen hade bandet på Viiby krog i början av 2010. Genom diverse kontakter har det rullat på bra sedan dess:

– I somras hade vi spelningar varenda helg runt om i hela Sverige, säger Martin Brisholm.

Och mer ska det bli. I mars har de tre spelningar i Finland, bland annat i Helsingfors, tillsammans med ”Boot Hill Stompers”, ett band som de spelat med tidigare.

Läs mer i torsdagens NA.

Förutom spelningarna planerar Midnight Teds att spela in en fullängdsskiva under 2012. Fr. v: Kimmey Hjertberg, bas, Adam Karlsson, trummor och Martin Brisholm, sång och elgitarr.BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons