Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket backar - inget asylboende i barackerna 

Nu meddelar Migrationsverket att man avstår från planerna att upprätta ett asylboende i barackerna i Hallsberg.

Annons
Här var det tänkt att asylboendet skulle byggas.

– Men jag är oerhört kritisk mot Migartionsverket för att man överhuvudtaget inte har fört någon dialog med kommunen i detta fall. Då hade man snabbt kunnat få reda på att Ralagärdet av flera skäl är en sällsynt dålig plats för ett asylboende, säge kommunalrådet Andreas Svahn i ett pressmeddelande.. 

NA har tidigare kunnat berätta att Migrationsverket ville öppna ett asylboende i byggbarackerna som Train Allaince skulle ha använt i samband med byggnation av en tågverkstad, men som aldrig blev av.  Men efter att kommunen informerat att det inte finns vare sig vatten, avlopp eller el framdraget till gärdet, backar nu Migrationsverket från sina planer.

– Hallsbergs kommun har under lång tid tagit emot människor som har flytt undan krig och elände. Det är jag stolt över, och vill gärna fortsätta med.

– Jag är också mycket kritisk mot det företag och de personer som står bakom upplägget, för att de inte bemödat sig om att föra dialog med kommunen. Då hade även de kunnat få reda det olämpliga i sina planer, säger kommunalrådet Andreas Svahn. (NA) 

Mer läsning

Annons