Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minimalistiska skulpturer möter expressivt måleri

Uträknat och kalkylerat på förhand. Eller ett oskrivet blad där målningen växer fram under processens gång.
Konstnärerna och äkta paret Christina Frendin Wester och Håkan Wester har olika angreppssätt och uttryck. Nu ställer de ut tillsammans i Hallsberg.

Annons
- Vi jobbar med så stora olikheter. Man förstärker varandras uttryck genom att vara så olika, säger Christina Frendin Wester som i dag har vernissage tillsammans med maken Håkan för deras nya utställning.BILD: SAMUEL BORG

Christina arbetar med expressivt måleri. Att kommunicera med färgerna är viktigare än själva motivet, menar Christina, som oftast inte vet på förhand hur målningen blir. Hon målar i olja och visar i den här utställningen upp tavlor som föreställer dockor, leksaker och elefanter.

– Dockor är kul. Det är sådana här mjuka värden som jag ömmar för. Man behöver lyfta fram dem mer, säger Christina Frendin Wester.

Håkan Wester arbetar med abstrakt skulptur, mestadels spiralformade skulpturer i lackat limträ.

– Jag sitter med kollegieblock och linjal och konstruerar. Det blir nästan som en rytm. Jag fascineras av att såga i en skulptur från två håll och se vad som växer fram. Det blir som en slags poesi, lite meditativt, säger Håkan Wester.

I dag är det vernissage. Utställningen arrangeras av Hallsbergs Bild- och konstförening och finns att beskåda fram till den 11 januari.

Mer läsning

Annons