Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minus blev plus i årsredovisningen

All fönsterputsning togs bort, färre vikarier anlitades och inga arbetskläder fick köpas.

Annons

Städavdelningen i Hallsbergs kommun klarade fjolårets sparbeting, men nu väntar nya.

hallsberg. På tisdagen hade kommunstyrelsen i Hallsberg möte. Då fastställdes årsredovisningen för de verksamheter som under 2013 har sorterat under kommunstyrelseförvaltningen.

Sammanlagt har förvaltningen vänt ett minus på fyra miljoner till 40 000 kronor plus. En grupp som bidragit till det är personalen på städavdelningen. De redovisar 420 000 kronor plus.

– Personalen har gjort ett beundransvärt jobb och klarat vårt uppdrag galant, säger Ingegerd Hedelund, städchef i kommunen.

Hon har varit noga med att hålla personalen informerad, lyssna på dem och ta till sig synpunkter. De har haft många träffar och diskuterat problem som dykt upp.

– I fjol gällde ju att hitta besparingar som kunde göras snabbt. Vi enades om att avstå fönsterputs på skolor, förskolor och kommunhus hela 2013. Vi har inte fått några starka reaktioner på det. I år ska vi putsa igen.

Städpersonalen jobbar i team. För att spara pengar försöker de täcka upp för varandra när någon är borta. De har också avstått den komplettering av arbetskläder och skor som de har rätt till.

År 2014 väntas städavdelningen spara cirka 1,5 miljon. För att klara det övergår de till varannandags-städning i skolornas klassrum. Hygienutrymmen, toaletter och förskolor städas varje dag som förut.

– Vi har rätt hög nivå på städningen i Hallsbergs kommun, politikerna har varit måna om den delen. Det ska de ha en eloge för. Många andra kommuner har haft varannadags-städning i flera år, säger Ingegerd Hedelund.

Mer läsning

Annons