Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mordbrand i Hjortkvarn

(Uppdaterad 21.58) Den brand som startade i en byggnad på Ågatan i Hjortkvarn under måndagen misstänks vara anlagd.– Vi har upprättat en anmälan om mordbrand, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Annons

Vid 16.20-tiden fick brandkåren ett larm om en brand i en byggnad i Hjortkvarn. Polisen misstänker att branden är anlagd och har upprättat en anmälan om mordbrand.

Varför misstänker ni att branden är anlagd?

– Det kan jag inte gå in på, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Enligt vad NA erfar har det förekommit uppgifter om att fastigheten ska brännas ner. Ett vittne ska också ha sett en person bära sig misstänkt åt vid fastigheten.

När brandkåren är klara med släckningsarbetet ska polisen att genomföra en teknisk undersökning av fastigheten.

Styrkor från Hjortkvarn, Pålsboda och Byrsta arbetade under måndagskvällen med att släcka branden - totalt var 15 brandmän på plats. Vid 21.50-tiden var branden under kontroll. Brandkåren minskar sin bemanning under natten till en styrka.

Vid 18.50-tiden ska det ha brunnit i genom taket på byggnaden. Brandkåren arbetade hårt för att branden inte skulle sprida sig till närliggande byggnader eller till sågverket i Hjortkvarn.

Tidigare under eftermiddagen varnade brandkåren bilister på väg 51. Sikten var dålig på vägen på grund av den kraftiga röken från branden.

Inga människor ha funnits i byggnaden när branden startade.

Tidigare under sommaren brann det i det gamla stationshuset utanför Hjortkvarn. Även den händelsen rubricerades som mordbrand.

Är du på plats, vet du mer? Skicka tips och bilder via mms till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons