Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkte mördaren häktad i sin frånvaro

Den 24-årige man som misstänks för mordet i Sköllersta begärdes i dag häktad i sin frånvaro.

Annons

Den 1 augusti hittades en man i 70-årsåldern mördad i en villa i Sköllersta. Dagen efter efterlystes 24-åringen som misstänks för mordet.

NA kunde i går berätta att 24-åringen befinner sig på fri fot utomlands. Hans advokat, Martin Karlsson, meddelade att den misstänkte mördaren kommer att inställa sig hos polisen för förhör.

– Vi vet ju om att han är anhållen i sin utevaro och tanken är att han ska inställa sig för förhör för att reda ut det här. Då har vi haft lite kontakter om hur, när och var det ska ske, sa Martin Karlsson till NA i onsdags.

– Han tycker det är jobbigt och vet ju om att han är anhållen i sin frånvaro. Med den inställningen som är att han nekar till brott, så är han medveten om att han med stor sannolikhet kommer att bli frihetsberövad när han kommer tillbaka till Sverige eller inställer sig till förhör.

I dag beslutade åklagaren, Sara Hajslund Hansen att beägara 24-åringen häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp.

– Men vi vet ännu inte exakt var han är. Vi har en uppfattning, men det är inget jag vill gå in på, säger Sara Hajslund Hansen.

Kan han bli internationellt efterlyst?– Det kan bli aktuellt, ja.

Mer läsning

Annons