Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moppar i massor gasade från Pålsboda

Lördagens fem mil långa mopperally lockade deltagare från både när och fjärran. Drygt 160 moppar startade i den sjätte årgången av ”Semestergasen”.

Annons

Mopparna vällde in i folkparken med ett jämt puttrande på lördagsförmiddagen. Det var många lokala deltagare, men även från Åtvidaberg, Tranås och Mariestad.

– Alla har ju åkt moped, det är en rolig och billig grej så därför tror jag det är så populärt, säger arrangören Tomas Birgersson.

Han var med och startade rallytraditionen i Pålsboda efter att själv ha åkt på andra håll i flera år.

– Första året var det 49 deltagare, förra året 171. I år hamnade vi på drygt 160, säger Tomas.

Ingvar Boo från Kumla ska åka med för första gången. Han kör en Monark, årsmodell 1960.

– Det var precis en sån jag hade när jag var 15 år, fast en svart och lite häftigare. Den här är helt i original, säger han.

– Jag ska inte åka själv, men det här är ett originellt och trevligt arrangemang så jag brukar komma hit och prata med lite folk, säger Ingvar Johansson från Pålsboda medan han kollar in Monarken.

I folkparken anordnas även loppis i samband med rallyt av Folketsparkföreningen. Majken Gustafsson från Örebro och Karin Örnell från Pålsboda säljer grejer tillsammans.

– Det är första gången jag är med, så jag ska nog gå en sväng och kolla in mopparna också, säger Karin.

– Man får ju flashbacks från när man var ung och beundrade killarna på moppe, skrattar Majken.

Gemensamt intresse. Ingvar Johansson och Ingvar Boo gillar båda moppar, men det är bara en av dem som ska köra rallyt. - Jag går mest hit för att prata med folk, säger Ingvar Johansson.

Mer läsning

Annons