Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP och V har nominerat kandidater

På måndag bestämmer fullmäktige vilka personer som ska sitta i kommunens nämnder och presidier. Miljöpartiet och Vänsterpartiet har nominerat sina kandidater.

Annons
Miljöpartiet och Vänsterpartiet har nominerat kandidater till presidier och nämnder. Fr.v: Peter Tillman (V), Emma Ode (MP), Pernilla Wikander Eklund (MP) och Kari Räihä (V). BILD: SAMUEL BORG

På en av de tyngre posterna som vice ordförande i teknik- och plannämnden föreslår Miljöpartiet Lotta Öhlund. Vänsterpartiet nominerar Kari Räihä som vice ordförande i miljö-, bygg- och myndighetsnämnden.

Med vice ordförande-posterna tar Miljöpartiet och Vänsterpartiet ett kliv framåt.

– Vice ordförandeplatserna är helt unika. Vi har aldrig haft dem tidigare, säger Peter Tillman (V).

Med dessa hoppas nu partierna få mer inflytande i nämnderna. Emma Ode (MP) och Peter Tillman menar att förhandlingarna inom det rödgröna blocket hittills har gått bra.

– I gruppen har vi ungefär samma ståndpunkter. Jag tror det går att komma överens, säger Kari Räihä (V).

– Vi har förhandlat tillsammans med socialdemokraterna utifrån valresultatet efter hur vi vill ha det. Det har inte varit några konflikter, säger Emma Ode.

Inom partierna var man eniga om nomineringarna.

– Vi har varit eniga. Det har inte varit några problem. Vi är måna om att alla som vill vara engagerade är med, säger Peter Tillman.

Hur kom det sig att ni fick vice ordförande-posterna i just de nämnderna?

– Det var en förhandling med socialdemokraterna om i vilken nämnd det kunde bli aktuellt. Jag måste säga att socialdemokraterna var generösa där. Vi är nöjda, säger Peter Tillman.

Läs mer i torsdagens NA.

Nominerade för MP och V

MP:s nomineringar: Ledamot i kultur- och utbildningsnämnden: Pernilla Wikander-Eklund. Vice ordförande i teknik- och plannämnden: Lotta Öhlund. Ledamot i miljö-, bygg- och myndighetsnämnden: Emma Ode. Ersättare i samma nämnd: Peter Kjellman. Ledamot i kommunstyrelsen: Lotta Öhlund. Ersättare i kommunstyrelsen: Emma Ode. Ersättare i socialnämnden: Magnus Lander.

Vänsterpartiets nomineringar: Ersättare i kultur- och utbildningsnämnden: Johanna Brunzell. Ersättare i teknik- och plannämnden: Veronica Löfling. Vice ordförande i miljö-, bygg- och myndighetsnämnden: Kari Räihä. Ledamot i kommunstyrelsen: Peter Tillman. Ersättare i kommunstyrelsen: Lars-Åke Zettergren. Ledamot i socialnämnden: Tryggve Thyresson.

Mer läsning

Annons