Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik och magi när Folkasboskolan firar 50 år

Folkasboskolan har funnits i 50 år och det firades med stor jubileumsshow i går.

Annons
Flöjtist. Flera av eleverna uppträdde med sång och musik. Regina spelade vacker flöjtmusik.

Både elever och lärare medverkade under showen, som bjöd på både sång, musik och trolleri. Hela gymnastiksalen var fylld av publik, många med kläder i 60-talsstil för att uppmärksamma jubileet.

– Ni ser ändå väldigt fräscha ut för att vara 50 år, skojade lärare Frank Lind när han tittade ut över eleverna i publiken. Han inledde showen som magiker, efter att rektor Carina Brandt Nilsson och elevrådsordförande Diego Lima hälsat välkomna.

Sång och musik blev det från flera elever, bland annat från Stjärngruppen, från Regina som spelade flöjt, Assia som sjöng solosång och Alexandra, Thea och Joline som sjöng låten ”All of me”. Ett gäng lärare fick stora applåder när de sjöng och spelade ”Rollin’ on the river” och ”Twist and shout”.

Thomas Hermansson (S), vice ordförande i bildningsnämnden, lämnade över ett träd som present från Hallsbergs kommun till rektor och elevrådsordförande.

– Stort grattis! Tänk när skolan fyller 100 år, då kan många av er vara med och tänka på att ni fick det här trädet i dag, och på alls om hänt under de åren, sa Thomas Hermansson, som också tackade eleverna för en fantastisk show.

Efteråt blev det fika med rulltårta som bakats på hemkunskapen.

Trollerishow. Spanskaläraren Frank Lind bjöd på trolleritrick och jonglering. Kollegan Roger Fischer fick lägga sig på golvet i tron om att Frank skulle jonglera med knivar ovanför honom. Men när ögonbindeln var på bytte Frank till käglor i stället.
Present. Elevrådsordförande Diego Lima och rektor Carina Brandt Nilsson fick ett träd av Thomas Hermansson.

Mer läsning

Annons