Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket pep och plask i bassängen

I två dagar – söndag och måndag – har Allébadet varit stängt för allmänheten.

Annons
Hårdkörning. Ett av de tuffare passen i bassängen under inspirationsdagarna stod Katarina Sterner Jansson för. Frågan är om man kan bli svettig av att köra en så hård konditionsträning i vatten som hennes rockpass?

Men det är ett upphåll som kommer att komma badgästerna till del på sikt. För under de här två dagarna har 106 anställda vid badanläggningar och landstingens rehabiliteringsavdelningar laddats med nya träningsmetoder och fått finslipa de gamla inför höstsäsongen.

De två inspirationsdagarna heter H2O och arrangeras av Svenska Badmästareförbundet. Sedan 1996 har de årligen genomfört inspirationsdagar för anställda på badhus runt om i Sverige.

Vidareutveckling

– Det här är ett bra sätt att ge personalen vid landets badanläggningar en chans att vidareutveckla sig, säger ledamoten Görel Eklund som håller i H2O-dagarna för förbundets räkning.

Det de 106 deltagarna fått prova på är nyheter som aqua zumba, aqua bike, aqua core och ai chi. Men även gamla beprövade träningsmetoder som förfinats. Nytt för året är att även de landbaserade träningsmetoderna fått utrymme.

– Det är ju en mängd fysträning som sker i anslutning till bassängerna i våra badhus. Därför har vi tagit med spinning och zumba som ju är inne just nu, förklarar Eklund.

Metoder från land

Många av träningsmetoderna är hämtade från land och har anpassats till vattenmotståndet i badbassänger.

Men för de elva i personalen på Allébadet har det inte funnits tid att delta i inspirationsdagarnas övningar. För dem har den mesta av tiden gått åt till att få allt att fungera.

– Det är jättekul att vi fått förtroendet i år, och lite har vi i personalen lyckats att snappa upp, säger arbetsledaren Anette Yngveson.

Personalen vid Allébadet har fått ta del av nya rön kring bassängträning vid två kickoffer några år tidigare.

Mer läsning

Annons