Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Jobben räddas på Ahlsell 

Ahlsells har dragit tillbaka uppsägningarna av 24 lagerarbetare, som skulle ha lämnat företaget om några veckor. Marknaden har utvecklats positivare än väntat och de 24 uppsagda behövs nu.

Annons

Det var i slutet av mars som Ahlsell varslade 24 anställda om uppsägning. Bakgrunden var att en effektivisering av lagerverksamheten skulle genomföras, bland annat genom en nedkortning av personalens betalda raster från 15 till 10 minuter.

-Vi motsatte oss varslet och ansåg inte att den planerade effektiviseringen kunde räknas hem så snabbt som företagsledningen kalkylerade, säger fackklubbens ordförande Carolina

Men varslade lades och för en tid sedan fick 24 anställda sina uppsägningsbesked, den som hade längst anställningstid hade varit på Ahlsells i tre år.

-Vi hade räknat mycket noggrant på det här, säger Daniel Johansson, logistikchef på Ahlsell i Hallsberg. Vi hade kanske inte räknat med att verkställa alla 24 uppsägningar, men nu ser vi att vi kommer att behöva alla 24, vilket ju är mycket positivt.

Ahlsells är beroende

av två branscher, byggsektorn och industrin.

-Vi har haft en positivare vår än förväntat, säger Daniel Johansson. Året började ok men vi trodde på en nedgång. Den har inte kommit, tvärtom började vi under mars nå upp till samma volymer som vi hade i fjol och det ser fortsatt bra ut fram mot sommaren. Därför tog vi tillbaka uppsägningarna.

Mer läsning

Annons