Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturens skafferislog upp dörrarna

I helgen öppnades än en gång dörren till Naturens skafferi. De boende i Hjortkvarn, men även besökare från från andra håll, passade på att bunkra upp.

Annons
Britt-Marie Grahn och Ingrid Grahn frågar Elna Eriksson om priser vid Naturen skafferi, Hjotrkvarn.BILD: JAN WIJK

Ner mot den gamla kvarnen i Hjorkvarn kantades gatan av marknadsstånd med både slöjd, mattor och loppisgrejer – men framförallt ett stort utbud av ätbara varor. Bröd, krusbärspajer, sylt, saft, fisk, honung, var en del av det som erbjöds till försäljning.

– Jag samlade bilen full, sedan åkte vi, berättade Ingrid Grahn från Pålsboda som tittat in i Naturens skafferi flera gånger tidigare år.

– Det är trevlig miljö här och så slår det högt att det är närodlat och närproducerat, var hennes förklaring till varför hon återkommer.

För barnen på Hjortkvarns skola är inte Naturens skafferi bara en marknad en lördag i september. Den är aktuell under stora delar av läsåret.

Det började i våras när man grävde upp sitt land vid skolan och sådde där. Det växte bra, men i år fick eleverna ovälkommet besök. Någon stal de mogna gurkorna.

– Vi misstänker att det var en människa, berättar Alexandra Virtanen i klass 3.

Skolan blev dock inte utan inlagda gurkor till försäljningen - lämpligt antal gurkor skänktes från några odlande föräldrar.

Skolans marknadsstånd var stort och hade bästa läget, precis vid ingången till kvarnen.

– Det är fina färska grejer. Det är färdigt också, så man slipper göra något själv, konstaterade Rut Larsson som stod i kön till skolans stånd.

Läs mer i onsdagens NA.

Ester Bock, Alexandra Virtanen och Adam Johansson i klass tre på Hjortkvarns skola sålde varor vid höstmarknaden Naturens skafferi.BILD: JAN WIJK

Mer läsning

Annons