Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicklas hittade tjuvenmed hjälp av Facebook

Nicklas Gustafsson fick besök av inbrottstjuvar, och skrev om det på Facebook. Då fick han flera tips som ledde till att två misstänkta tjuvar greps.

Annons
Nicklas Gustafsson

19-åriga Nicklas Gustafsson från Pålsboda var i Örebro i lördags kväll.

– Jag var fyllechaffis åt några kompisar. Då fick jag ett samtal om att jag haft inbrott hemma, säger han.

Nicklas skyndade sig hem för att finna sitt hus i total oreda.

”Ett bombnedslag”

– Det var verkligen ett bombnedslag, men jag var mest rädd att min kattunge Zelda skulle vara försvunnen eftersom dörren stod öppen, säger Nicklas.

Men Zelda låg och tryckte under soffan, och kom fram när hon hörde Nicklas röst. Tjuvarna hade tagit flera saker, bland annat två datorskärmar.

– Men det var inte de smartaste tjuvarna. De tog en låda öl, men struntade i förstärkaren, säger Nicklas Gustafsson.

Efterlyste tips

Nicklas skrev på sin Facebooksida om inbrottet – och uppmanade sina kompisar att komma med tips. Tipsen ramlade in och nästa morgon förde han informationen vidare till polisen. Uppgifter pekade på att Nicklas saker fanns hemma hos en 45-årig man.

– Det var världens bästa poliser som hjälpte mig. När de fick tillstånd om husrannsakan gick de in hos mannen. Där hittade de mina prylar och annat stöldgods.

Cyklar, som tillhör Nicklas grannar, är en del av det övriga stöldgodset som hittades i lägenheten. Förutom 45-åringen greps även en 22-årig man misstänkt för stölden.

Mer läsning

Annons