Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är glassbaren glassigare

Kön ville aldrig ta slut när Hjortkvarnsglass premiäröppnade sin nya glassbar.

Annons
Premiärglass. På lördagen öppnade Marianne och Anders Isacson sin nya glassbar i Hjortkvarn. Därmed tog de ett jättekliv från den gamla på endast tolv kvadratmeter. Foto: Göran Kempe

Redan en halvtimme före öppningsdags på lördagen ringlade det en kö utanför dörren. Hade de köande inte gratulationsblommor i famnen så hade de glassug i blicken. Men så har kunderna också fått vänta två år på den här dagen.

Det var då Anders och Marianne Isacson började planera för att utvidga gamla glassbarens 12 kvadratmeter till de nyinvigda 140.

– Vi har tagit bygget efter hand. Vår huvudprodukt är att tillverka glass, sälja utbildning och maskiner, förklarar Anders Isacson.

Men det verkade lördagens kunder fullkomligt strunta i. Fem timmar efter öppningsdags var köerna som längst då de sträckte sig ända ut till parkeringen.

Inne i den stora glassbaren lockade 4,5 meter kyldisk med ett trettiotal smaker av Hjortkvarnsglassen.

– Vi jobbade fram till tre nu på morgon med de sista finslipningarna inför öppningen, berättar Anders Isacson.

Totalt är nybygget på 450 kvadratmeter och rymmer alltså betydligt mer än den nya glassbaren. Från och med i lördags går det också att betala med kort. Sommartid kommer baren att sysselsätta nio personer.

I och med nybygget inleds ett samarbete med Boo Egendom AB. Glassbaren kommer att sälja deras viltprodukter. Det är viltkött, och andra tillbehör.

Mer läsning

Annons