Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är sista pilen skjuten

Nu är det definitivt slutskjutet på Järnvägens bågskytteförenings bana i Tomta. Men det var inga ledsna miner vid söndagens sista tävling, då KM och DM avgjordes.

Annons
Sista skyttet vid Tomta. Den nya postterminalen ska ligga strax bortanför trädgränsen, och över det som nu är skjutbana ska det anläggas en väg.

Posten ska bygga ny terminal, och bågskyttarna måste då bort från sin skjutbana vid Tomta. Men med en ny plats på gång till våren ser ordförande Anders Fredriksson ljust på framtiden.

– Vi har blivit lovade att den nya banan ska stå färdig i maj. Och nu är vi ändå framme vid den tiden på året då vi flyttar in vår verksamhet i lokalen vid Kärr. Så det blir inget glapp som påverkar skjutningen, säger Anders Fredriksson som är mycket nöjd över den stöttning man fått från kommunen.

– Hallsbergs kommun har ställt upp väldigt bra, nästan så man blev förvånad. Vi tänkte först att kommunen väl skiter i oss i ett sånt här läge, men så blev det absolut inte.

Bågskytteföreningen är betydelsefull för många, inte minst ungdomar.

– En styrka hos oss är att vi engagerar de ungdomar som inte lockas av lagidrotter och som kanske inte skulle komma igång med någon sport om inte vi fanns, säger Anders Fredriksson.

Den nya platsen för skyttebanan ligger inte långt ifrån den nuvarande, mitt emellan vägarna mot Östansjö och Askersund. Flera av de unga bågskyttar NA talade med under söndagens tävling hade redan varit där och rekat, även om det då fortfarande mest var skog på platsen.

– Vad gäller namnet har vi inte bestämt än, om vi behåller Tomta eller om det blir nåt nytt, säger Therese Persson, tävlingsledare under söndagens tävlingar.

Inte bara föreningens eget KM avgjordes, utan också DM med andra inbjudna klubbar. Vilket innebar att banan i Tomta blev mycket välbesökt in i det sista:

– Vi har 26 skyttar här från egna föreningen, och trodde att DM skulle innebära ett tiotal skyttar till. Men det slutade med att det kom närmare 60 deltagare, säger Therese Persson.

Mer läsning

Annons