Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu bildas förbundet - för Wordfeud-spelare

De mest inbitna wordfeud-spelarna får inom kort ytterligare en bokstavkombination – SWF – att hålla reda på.

Annons
Ny förening. Hallsbergarna Tomas Hagenfors och Thomas Madsen i Hallsberg har startat Svenska Wordfeudförbundet. En förening för alla wordfeudspelare. Foto: Göran Kempe

Då bildas nämligen Svenska Wordfeudförbundet på Hallsbergs bibliotek. Initiativtagare är politikern och luffarschacksfantasten Tomas Hagenfors och bibliotekarien Thomas Madsen.

De två tyckte att det borde finnas en förening att samla likasinnade inom, samtidigt som det öppnade för att införa ett officiellt SM i ordläggande.

– Då de riktiga entusiasterna blivit fler tyckte vi tiden var kommen för en samlande organisation, säger Hagenfors.

I samband med bildandet av förbundet på biblioteket i Hallsberg den 5 oktober arrangeras den första SM-tävlingen under de två helgdagarna.

– Flera av dem vi tävlat emot har sagt att det vore trevligt att träffas ”irl”. Det var så tanken på en tävling öga mot öga föddes, förklarar Thomas Madsen.

Hittills har ett trettiotal spelare från Syd- och Mellansverige anmält sitt deltagande. SM-tävlingen kommer att avgöras som ett seriespel där varje parti spelas i en timme.

– Vi har inte satt något tak på antalet deltagare, det är bara att eposta till Thomas på kulturnatme.com. Vinnaren kommer få behålla sin SM-status i ett år, berättar Hagenfors.

Mer läsning

Annons